Ο Νίκος και ο Γιάννης έχουν βρει (μέσω ενός γνωστού που δουλεύει στη Blizzard) μια ανεπίσημη κόπια της beta 0.0.1a του Starcraft 2 και έχουν λιώσει στο παιχνίδι. Σε κάποιο game ο Νίκος είναι σε πλεονεκτική θέση και πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται για επίθεση… Πρέπει όμως να διαλέξει προσεκτικά τη στρατηγική του – θα επιτεθεί από ξηρά ή από αέρα;

ss48-hires.jpg

Καταϊδρωμένος ο Γιάννης, νοιώθει την απειλή να πλησιάζει και πρέπει κι αυτός να επιλέξει τι άμυνες θα στήσει….. Να ρίξει βάρος στην αεράμυνα φτιάχνοντας Corsairs και Scouts ή να οχυρωθεί από ξηράς με μερικά Zealots και Dark Templars;

Και οι δύο (σαν έμπειροι παίκτες που είναι) νοιώθουν ότι αν ο Νίκος κάνει ντου από αέρα με καμιά ντουζίνα battlecruisers και ο Γιάννης έχει προετοιμαστεί για αυτό η πιθανότητα να πετύχει η επίθεση του Νίκου είναι 60%.

Αν πάλι πάει να μπει από ξηρά με την κλασική επίθεση marines και medics η πιθανότητα να πετύχει ενώ ο Γιάννης έχει προετοιμαστεί κατάλληλα είναι 80%.

Αν πάλι ο Γιάννης για άλλο ετοιμάσει άμυνα και άλλο του έρθει είναι καταδικασμένος…..

Επειδή ο Γιάννης είναι μανούλα στο να γυρνάει τέτοια παιχνίδια ο Νίκος θέλει να επιλέξει το τι θα κάνει με τέτοιο τρόπο που η πιθανότητα επιτυχίας του να μην εξαρτάται απ’ το τι θα επιλέξει για άμυνα ο Γιάννης….

Πως θα το καταφέρει αυτό;

Τι πιθανότητα έχει σ’ αυτήν την περίπτωση ο Γιάννης να γυρίσει το ματς;

4 Σχόλια “Starcraft 2 – beta 0.0.1a”
 1. Ο/Η shortmanikos λέει:

  Αν προσέξετε το τελείωμα του άρθρου ίσως διαπιστώσετε ότι έχει αλλάξει το ζητούμενο…. Αυτή η ερώτηση είναι πολύ πιο σαφής απ’ την προηγούμενη διατύπωση (“ποια η καλύτερη στρατηγική”) η οποία κρίθηκε μετά από αρκετή σκέψη λανθασμένη. Τη συγγνώμη μας σε όσους προσπάθησαν να λύσουν το γρίφο με την αρχική διατύπωση – βέβαια όποιος το έκανε αυτό θα ξέρει ήδη τη σωστή απάντηση στον αλλαγμένο γρίφο!

 2. Ο/Η Αντρέας λέει:

  Είναι εξαιρετικά απλό.Θα φτιάξει 16 templars και έτσι θα μπορεί να χτυπήσει και Γη και Ουρανό με το χτύπημα του Κεραυνού (αν προλάβει βέβαια να μαζέψει την απαιτούμενη ενέργεια,αλλά μάλλον θα προλάβει αν έχει στην διαθεσή του 5 λεπτά,αν δεν τα έχει,δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα,έτσι και αλλιώς)

  Υ.Γ : Εαν πράγματι αυτοί οι δυο τύποι υπάρχουν και έχουν πράγματι την beta ας μας την δώσουν και εμάς.

 3. Ο/Η trapatsas λέει:

  Υπάρχει η δυνατότητα ο Νίκος να στείλει π.χ. το 30% του στρατού από αέρα και το 70% από ξηρά ή η επίθεση πρέπει να γίνει εξ’ ολοκλήρου με τον έναν από τους 2 τρόπους?

 4. Ο/Η shortmanikos λέει:

  Η επίθεση θα γίνει εξ ολοκλήρου με τον ένα από τους δύο τρόπους

 5.  
Κάντε ένα σχόλιο