Αρχείο για την κατηγορία “Νέα – Ανακοινώσεις”

Υπό κατασκευήΜετά από πολλή δουλειά είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η υποδομή του YouReka.gr βρίσκεται πλέον σε αρκετά ώριμο στάδιο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί! Αυτό σημαίνει καταρχήν ότι πλέον η εγγραφή στο YouReka θα είναι απαραίτητη για να μπορείτε να στέλνετε τις λύσεις σας. Για όσους είχαν παλαιότερα απαντήσει πρώτοι σωστά σε κάποιο γρίφο έχουν δημιουργηθεί λογαριασμοί και πρέπει να έχετε λάβει και ένα email με τα στοιχεία σύνδεσής σας. Για τους υπόλοιπους η εγγραφή είναι μια απλή υπόθεση… απλά πατήστε εδώ. Τα μόνα που χρειάζονται είναι ένα όνομα χρήστη, ένα email και φυσικά ένας κωδικός! Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι προαιρετικά.
Ένας χρήστης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να στέλνει αυτόματα τις λύσεις του για κάθε γρίφο και να ελέγχει το ιστορικό με τις λύσεις που έχει στείλει, είτε αυτές κρίθηκαν σωστές είτε όχι!
Επίσης, αφού πλέον η διαδικασία ελέγχου θα είναι πολύ πιο γρήγορη και εύκολη για εμάς, ελπίζουμε να γλιτώσουμε κάποιες καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Φυσικά στην αρχή περιμένουμε αρκετά προβλήματα, μια και η υποδομή έχει αναπτυχθεί από εμάς σε τελείως ερασιτεχνικό επίπεδο. Για όποια δυσλειτουργία ή παρενέργεια συναντήσετε παρακαλούμε να επικοινωνήστε στο info[παπάκι]youreka.gr ώστε να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση.

Η ομάδα διαχείρισης του YouReka.gr

Παρατηρήσαμε τις προηγούμενες μέρες κάποια μυστήρια προβλήματα με τη φόρμα αποστολής λύσεων. Το βασικό είναι ότι αν το συνημμένο αρχείο είναι .zip η λύση δεν φτάνει ποτέ σε εμάς αλλά “χάνεται” κάπου στο δρόμο. Με άλλου τύπου συνημμένα φαίνεται να λειτουργούν όλα καλά. Μέχρι νεωτέρας θα παρακαλούσαμε να στέλνετε τις λύσεις με απλό e-mail. Έχουμε απαντήσει σε όλες τις λύσεις που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε ήδη στείλει λύση για κάποιο γρίφο και δεν έχετε λάβει απάντηση δυστυχώς η λύση δεν έφτασε ποτέ σε μας.
Ζητάμε συγγνώμη και την κατανόησή σας.

Το παλιό σύστημα βαθμολόγησης, όπου ο κάθε χρήστης κέρδιζε ένα πόντο για κάθε γρίφο που έλυνε πρώτος, προφανώς δεν ήταν και πολύ δίκαιο αφού όλοι οι γρίφοι δεν έχουν την ίδια δυσκολία.

Το πρόβλημα αυτό μας βασάνιζε καιρό και είχαμε σκεφτεί αρκετές εναλλακτικές. Τελικά καταλήξαμε ότι πιο δίκαιο θα είναι ένα σύστημα όπου οι πόντοι που δίνει ο κάθε γρίφος θα είναι συνάρτηση του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ της δημοσίευσης του γρίφου και της υποβολής της πρώτης σωστής λύσης. Με τον τρόπο αυτό λύσεις σε γρίφους που έχουν παραμείνει άλυτοι για καιρό και συνεπώς είναι μάλλον πιο δύσκολοι από τους υπόλοιπους, θα έχουν μεγαλύτερη βαθμολογική αξία.

Έτσι, σήμερα κάναμε τις κατάλληλες αλλαγές και πλέον η βαθμολογική αξία κάθε γρίφου υπολογίζεται ως η τετραγωνική ρίζα του χρονικού διαστήματος (σε μέρες) που αυτός έμεινε άλυτος. Με λίγα λόγια, η αξία ενός γρίφου που λύνεται την μέρα δημοσίευσής του είναι 1 πόντος, 1 μέρα μετά 1.41 (τετρ. ρίζα του 2), 2 μέρες μετά 1.73 (τετρ. ρίζα του 3) κ.ο.κ.

Η τετραγωνική ρίζα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία και επιλέχτηκε ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλες διαφορές στα σκορ. Θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει κάποια λογαριθμική συνάρτηση ή κάποια άλλη ομαλή και γνησίως αύξουσα συνάρτηση f, με f(x)<x.

Επίσης, στο κάτω μέρος κάθε γρίφου, μπορείτε πλέον να βλέπετε την αξία του. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να επιλέγετε αυτούς από τους άλυτους γρίφους οι οποίοι θα σας αποφέρουν τους περισσότερους πόντους. Από την άλλη πλευρά, όσοι από εσάς έχετε ένα ήδη υψηλό σκορ, δεν έχει νόημα να βιάζεστε να στείλετε λύση για κάποιον καινούριο γρίφο αφού αυτό θα βελτιώσει το σκορ σας ελάχιστα. Σημειώστε ότι, η αξία που βλέπετε σε ένα άλυτο γρίφο είναι απλά η τρέχουσα βαθμολογική αξία και, όπως είναι φυσικό, όσο περνούν οι μέρες αυξάνεται δυναμικά.

Ένα ακόμα θεμιτό επακόλουθο του νέου συστήματος είναι ότι δεν θα επωφελείται ιδιαίτερα κάποιος που απάντησε γρήγορα ένα γρίφο μόνο και μόνο επειδή τον είδε πρώτος.

Να ενημερώσουμε τέλος, ότι όλες οι αλλαγές εφαρμόστηκαν αναδρομικά για τους ήδη λυμένους γρίφους και αυτός είναι ο λόγος που υπήρξαν κάποιες ανακατατάξεις στους “5 καλύτερους λύτες” που βλέπετε δεξιά.

Οποιοδήποτε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο.

Με εκτίμηση,
η ομάδα διαχείρισης του YouReka

Ενημέρωση 23/07. Τα παρακάτω δεν ισχύουν πλέον. Η ομάδα του YouReka επέστρεψε από τις διακοπές της και η ουρά αναμονής ελέγχου των λύσεων που στείλατε μειώνεται συνεχώς. Λογικά μέχρι αύριο, όσοι στείλατε λύσεις το τελευταίο δεκαήμερο, θα λάβετε την απάντηση στο email σας.

Αγαπητοί χρήστες να σας προειδοποιήσω πάλι ότι είμαι μόνος στον έλεγχο λύσεων του YouReka και συνεπώς θα παρατηρήσετε πάλι καθυστερήσεις στον έλεγχο των απαντήσεων που αποστέλλετε.

Εκτός λοιπόν από τους δικούς μου γρίφους (ο μοναδικός δικός μου άλυτος γρίφος είναι ο γρίφος του χρυσού δαχτυλιδιού) των οποίων τις απαντήσεις μπορώ να ελέγχω άμεσα, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 10 μέρες για τον έλεγχο των υπολοίπων.

Αυτή την στιγμή, εκκρεμεί ο έλεγχος απεσταλμένων λύσεων για τους γρίφους:

Θα προσπαθήσω να κρατήσω αυτή την λίστα ενημερωμένη για να γνωρίζετε τις πιθανότητες που έχετε να λύσετε κάποιον γρίφο πρώτοι.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Ζητούμε συγγνώμη αν καθυστερούμε να απαντήσουμε σε κάποιες λύσεις που στείλατε από την Δευτέρα αυτής της εβδομάδας αλλά 3 από τους 4 διαχειριστές του YouReka απουσιάζουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές!

Από την Δευτέρα που έρχεται (7 Ιουλίου) η ουρά αναμονής ελέγχου καταχωρημένων λύσεων θα αρχίσει και πάλι να μειώνεται.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Υπό κατασκευήΘα έχετε ήδη παρατηρήσει κάποιες αλλαγές που γίνονται τις τελευταίες μέρες στο YouReka (Δημόσια προφίλ χρηστών, 5 Καλύτεροι Λύτες κ.α.)

Η ομάδα του YouReka δουλεύει πυρετωδώς για την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων διαδικασιών στον ιστοτόπο και σας διαβεβαιώνουμε ότι πέρα από τις εμφανείς αλλαγές, υπάρχουν πολλές άλλες αλλαγές σε επίπεδο υποδομής, όπως η βελτίωση του SolMan (το περιβάλλον διαχείρισης λύσεων και χρηστών) και το νέο σύστημα που θα επιτρέπει την εγγραφή νέων χρηστών (λαμβάνουμε ήδη πολλές ερωτήσεις από τους χρήστες σχετικά με την φόρμα σύνδεσης στην κορυφή της sidebar δεξιά).

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι νέοι χρήστες θα μπορούν να εγγράφονται στο YouReka και όπως σε κάθε άλλο site θα έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους απ’ όπου θα μπορούν να βλέπουν και να αλλάζουν τα προσωπικά τους στοιχεία, να βλέπουν τις επιδόσεις τους και άλλες πληροφορίες που μπορεί να τους αφορούν.

Όσον αφορά εσάς, τους παλαιούς μας χρήστες, οι λογαριασμοί σας έχουν δημιουργηθεί ήδη. Όταν ολοκληρωθούν οι πρώτες εργασίες, τα συνθηματικά των λογαριασμών σας θα σας αποσταλούν αυτόματα στην διεύθυνση email που έχετε δηλώσει κατά την αποστολή λύσεων και θα είστε οι πρώτοι beta testers του νέου συστήματος.

Φιλοδοξούμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα όλες οι διαδικασίες θα είναι αυτοματοποιημένες. Αφού συνδεθείτε στο YouReka δεν θα χρειάζεται να εισάγετε τα στοιχεία σας ή το όνομα του γρίφου κάθε φορά που θέλετε να μας στείλετε μια λύση. Επιπλέον, για αποφυγή του φαινομένου όπου ενώ σπαταλάτε χρόνο για την λύση ενός γρίφου μαθαίνετε εκ των υστέρων ότι κάποιος άλλος σας πρόλαβε, θα υπάρχει κατάλληλη ένδειξη στους γρίφους όταν παρότι είναι ακόμα άλυτοι, εκκρεμούν για αυτούς απεσταλμένες λύσεις που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα. Επίσης, θα δημιουργηθούν κατάλληλοι σύνδεσμοι στην sidebar για να εμφανίζονται είτε μόνο οι γρίφοι που δεν έχουν λυθεί από τους χρήστες (ώστε να βρίσκετε εύκολα τους υποψήφιους προς λύση γρίφους) είτε μόνο οι γρίφοι που έχουν λυθεί (ώστε να βρίσκετε εύκολα γρίφους με δημοσιευμένη λύση).

Μέχρι τότε ζητούμε την υπομονή και την κατανόησή σας. Μην ξεχνάτε ότι το YouReka είναι μια προσπάθεια τεσσάρων μόνο ανθρώπων που δουλεύουν για το μεράκι και την αγάπη τους για τους γρίφους, τα μαθηματικά προβλήματα και τις σπαζοκεφαλιές.

Φιλικά,
Ομάδα διαχείρισης YouReka