Αρχείο αρθρογράφου

Για γερούς λύτες…
Η παρέα του youreka επισήμως
g.a.c.h.!!!

ΥΓ Το παρόν προφανώς και ΔΕΝ είναι γρίφος. Αρχικά είχε δημοσιευτεί σαν ανακοίνωση. Πλέον φαίνεται σαν γρίφος λόγω κάποιων δοκιμών στην υποδομή που κάνουμε – οπότε και χρειαζόμασταν ένα άλυτο γρίφο.

ΥΓ2 I know J5 … δεν κάνουμε δοκιμές στο κανονικό site αλλά δε βαριέσαι…

wii_wars
Μακριά πλέον από το Καστελόριζο o shortmanikos δεν έχει πλέον μαζέματα τις Παρασκευές για Wii…. Έχει όμως μαζέματα του YouReka team! Έχουν μαζευτεί λοιπόν ο shortmanikos, ο johnny5 και ο mouridis και κανονίζουν το 2ο τουρνουά Wii sports resorts!
Οι κανόνες είναι ίδιοι…. 0 βαθμούς ο χαμένος, 2 ο νικητής ενώ αν κάποιο παιχνίδι λήξει ισόπαλο από 1 βαθμό ο καθένας. Για να είναι δίκαια τα πράγματα συμφωνούν ότι σε κάθε γύρα θα παίζουν αντίπαλοι και τα τρία δυνατά ζευγάρια, δηλαδή shortmanikos εναντίον mouridis / mouridis εναντίον j5 / j5 εναντίον shortmanikos.
Μετά από κάμποσους γύρους γίνονται οι ακόλουθες δηλώσεις:
shortmanikos:
“Έδωσα ρέστα πάλι…. μη μιλάτε…. τις περισσότερες νίκες εγώ τις έχω.”
mouridis:
“Ποιες νίκες, με νίκες παίζαμε; Εγώ έχω τους περισσότερους βαθμούς.”
j5:
“Για σκεφτείτε λίγο πόσες φορές χάσατε ο καθένας σας… γιατί εγώ έχω χάσει τις λιγότερες φορές από τους τρεις μας.”

Μπορεί να λένε και οι τρεις την αλήθεια ή μήπως κάποιος έχει χάσει το μέτρημα;

ΥΓ Ξαναευχαριστούμε τον messie για το κορυφαίο guide του (πλέον ευχαριστεί και ο artnoage)

chicksΣτο κτήμα του μπαρμπα-Φώτη έχουν αποφασίσει ότι με τα κοκόρια και τις κότες θα ακολουθούν την παρακάτω μέθοδο:

  • Ένας κόκορας με το που μεγαλώσει λίγο τον σφάζουμε και τον τρώμε
  • Μια κότα με το που γεννήσει δυο αυγά (και τα κλωσήσει εννοείται) την σφάζουμε και την τρώμε

Είχαν ξεκινήσει με μια κότα (που μόλις γέννησε τα δυο πρώτα της αυγά φαγώθηκε) και συνέχιζαν την παραπάνω τακτική μέχρι που κάποτε…. τους έμειναν μόνο κόκορες – που όλοι τους φαγώθηκαν.
Αν όλα αυτά τα χρόνια φαγώθηκαν 2010 κόκορες, βρείτε πόσες ήταν οι κότες που φαγώθηκαν!

Ο shortmanikos έχει βρεθεί με διάφορους μαγικούς τρόπους παγιδευμένος σε ένα επίπεδο… Ξυπνάει μια μέρα σε ένα σημείο ενός αχανούς επιπέδου χωρίς καμιά ιδέα για το πως βρέθηκε εκεί….
Ξέρει ότι μια ευθεία χωρίζει το επίπεδο που βρίσκεται σε δυο ημιεπίπεδα – το ημιεπίπεδο Α στο οποίο μπορεί να επιβιώσει άνετα ένας άνθρωπος και στο ημιεπίπεδο Β, στο οποίο η ζωή σου τελειώνει μόλις περπατήσεις 13χμ!
Ο shortmanikos ξέρει (δε μας απασχολεί το πως το ξέρει…. όλο το σκηνικό είναι έτσι κι αλλιώς παράλογο…) ότι η απόστασή του από την ευθεία-σύνορο των ημιεπιπέδων δεν είναι μεγαλύτερη από 2χμ. Δεν έχει όμως ιδέα προς τα που είναι αυτή και δεν θα μπορούσε να την διακρίνει παρά μόνο αν την ακουμπούσε (ναι πρόκειται για μαγική αόρατη ευθεία)…
Μπορεί να είναι σίγουρος ότι, ακολουθώντας την κατάλληλη διαδρομή θα αγγίξει την ευθεία περπατώντας λιγότερα από 13χμ;

raftingΟι τρεις του YouReka (mouridis, j5, artnoage) είναι για rafting σε ένα ποτάμι. Κάποια στιγμή ανεβαίνει ο artnoage σε μια σχεδία και ο mouridis σε ένα φουσκωτό (με μηχανή) και ξεκινάν από ένα σημείο Α παράλληλα με τη φορά του ρεύματος. Την ίδια στιγμή ο johnny5 ξεκινά από ένα σημείο Β με ένα ολόιδιο φουσκωτό και κινείται κόντρα στο ρεύμα προς το σημείο Α. Τη στιγμή που το φουσκωτό του mouridi φτάνει στο Β η σχεδία του artnoage θα βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο Α ή στο φουσκωτό του j5;

Η σχεδία κινείται προφανώς με την ταχύτητα του ρεύματος του ποταμού (τί περιμένατε, να κάνει κουπί ο artnoage;;;;)

chessΟ Θοδωράκης και η Αννούλα συμμετέχουν σε ένα σκακιστικό τουρνουά. Πρόκειται για ένα “κλασικό” τουρνουά όπου κάθε ζευγάρι παίζει μια φορά. Δυστυχώς όμως ο Θοδωράκης και η Αννούλα αρρωσταίνουν και αναγκάζονται να παρατήσουν το τουρνουά. Όταν εγκατέλειψαν είχαν παίξει και οι δύο τον ίδιο αριθμό αγώνων. Οι υπόλοιποι συνέχισαν να παίζουν κανονικά τα παιχνίδια όπως προβλεπόταν. Στο τέλος είχαν παιχτεί συνολικά 23 παρτίδες.
Αλήθεια, βρέθηκαν ο Θοδωράκης και η Αννούλα αντιμέτωποι;